Pas godt på ryggen når du arbejder ved computeren - 3 ting du skal huske

Vores samfund bliver mere og mere digitalt, hvorfor vi alle sammen sidder mere og mere foran vores bærbare og computere. Uanset hvilken alder du har, ja så er det umuligt i dag at komme uden om teknologien, og derfor er det altså blevet en helt integreret del af vores hverdag. Dog er der også mange ting man skal overveje, når du store dele af vores dage foregår foran en skærm, så læs med her og hør hvordan du passer bedst på dig selv.

Pas på kroppen når du arbejder ved computeren

Det er vigtigt at vi sørger for at passe på os selv og vores kroppe. Dette gælder ikke kun når det kommer til fysisk træning, men også når det kommer til arbejde. Både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø er vigtigt, hvorfor man skal tænke meget på hvorledes ens arbejde påvirker ens fysisk. Når man sidder meget foran computeren, ja så vil der være nogle fysiske ting, man skal være mere opmærksom på end tidligere.

Du kan derfor læse med her, og få tre tips til at passe på din ryg når du arbejder ved din computer mange timer i døgnet.

Sørg for en god stol

Første tip til at passe godt på din krop og især din ryg og nakke, når du sidder meget foran en computer, ja det er at få fat på den helt rigtige kontorstol. Det er vigtigt at du sidder godt, og føler at din krop er positioneret korrekt foran computeren, således du hverken spænder eller anstrenger dig, når du sidder ved computeren.

Der findes et hav af super smarte kontorstole, som alle er designet til at passe perfekt til den person der sidder deri. Det kan eksempelvis omhandle funktioner der gør stolen mere ergonomisk, således du kan indstille stolen perfekt til dig og din krop. Dette er vigtigt hvis man har et kontorjob og derfor bruger det meste af sin arbejdsdag foran en skærm.

Stå op hvis det er muligt

Andet tip, for at passe godt på dig, din krop og ryg, ja det er at lave små afbræk i din hverdag hvor du står op. Det er vigtigt at sørge for en god blodcirkulation, og sørge for at din krop for bevæget sig en smule, i en ellers måske stillestående arbejdsdag. Dette kan du eksempelvis gøre, ved at tage nogle telefonopkald gående, eller måske kan du være så heldig at du har et skrivebord der har hæve/sænke funktion. Dette lader dig justere bordet og giver dig mulighed for at få afveksling.

Det er godt for hele din krop, men især din ryg at bevæge sig en smule, således den ikke låses fast, eller bliver anspændt af den samme position for længe.

Lyt til din krop

Det tredje og sidste råd, når det kommer til at passe på din ryg, når du arbejder ved en computer, jo det er at lytte til din krop. Det handler i høj grad om, at du lytter til de signaler din krop sender, således du er sikker på, ikke at skade din krop, men i stedet give den adspredelse eller ro når det er nødvendigt.

Det kan altså både handle om, at man tager et møde, ud på en lille gåtur, at man modtager et opkald stående, eller at man blot husker at hæve sit skrivebord et par gange om dagen, således kroppen bruges og mærker andet end blot den siddende stilling. Du skal med andre ord, lytte til hvad din krop har brug for, og dette kan måske være at flytte sig fysik rundt, eller investere i en skøn stol eller et godt bord.

Pas på dig selv

Det handler om at passe på sig selv, og kende sin krops grænser. Det kan også være en idé at man uddelegerer nogle opgaver, således man kan varetage andre opgaver, der ikke nødvendigvis er foran computeren. Du kan eksempelvis klikke på linket her, og finde en softwareudvikler der måske kan aflaste dig, eller blot se hvilke mennesker der laver softwareudvikling, og om en sådan person i dit team, kan give dig aflastning og mere frie hænder i hverdagen.

Menu
Top