Rygpude, siddepude eller begge dele? Læs vores guide inden du køber

I dag er der mange mennesker, der lider af den ene eller anden form for rygproblemer. Det kan medføre, at det er smertefuldt at sidde ned. Det er problematisk, fordi det at sidde ned er så væsentlig en del af manges hverdag. Blandt andet sidder du ned, når du kører bil, spiser, og måske endda også når du arbejder.

Hvis du gerne vil tage hånd om dine rygproblemer, handler det derfor om at sidde ordentligt og ergonomisk. Det kan du heldigvis få hjælp til. Der findes nemlig både ryg- og siddepuder, som du kan anvende, når du gerne vil sidde korrekt. Men hvilken af dem skal du så vælge? Det kan du blive langt klogere på, når du har læst denne guide.

Hvad er en rygpude?

En rygpude er en pude, som du kan placere i ryggen. Her giver puden dig en optimal støtte, der kan hjælpe de gener, som du måtte opleve med din ryg. Derfor kaldes puden også for ergonomisk rygpude eller lændepude.

Uanset hvad du vælger at kalde puden, er dens formål at støtte og aflaste din ryg. På den måde opnår du en bedre komfort og støtte. Det er med til at holde de skavanker, som du måtte opleve, nede.

Når du vælger at investere i en rygpude, er det derfor også vigtigt, at rygpuden passer til netop din kropsform. Derudover skal rygpuden også passe til den aktivitet, som du skal bruge den til.

Der findes nemlig mange forskellige slags ryg- og lændepuder. Blandt andet findes der varianter, der egner sig bedst til at støtte din ryg i sengen, mens du sover. Der findes også andre rygpuder, som er bedre til at støtte din ryg, mens du kører bil. Og så er der også en hel tredje variant, der er bedre til, når du sidder på en stol.

Derfor er det heller ikke usædvanligt, at folk har flere forskellige ryg- og lænepuder. På den måde kan du altid udvælge den, som du har brug for nu og her, for at få den bedste støtte og komfort.

Fordele ved en rygpude

Du kan anvende rygpuderne til mange forskellige formål, blandt andet:

  • Under kørsel
  • Under spisning
  • Under stillesiddende arbejde ved kontorplads
  • Når du sidder i din sofa, lænestol eller lignende
  • Under søvn i seng

Når du vælger at gøre brug af en rygpude, får du nemmere ved at opretholde en korrekt og ergonomisk stilling. Det er en stor fordel for alle. Det er især vigtigt for dig, der måske allerede har rygproblemer. I så fald skal du være ekstra påpasselig med, at problemerne ikke bliver forværret.

I dag er der mange mennesker, der sidder ned på deres job. Når du sidder ned i timevis, er det let at falde hen i en stilling, der ikke er hensigtsmæssig. Når du vælger at anvende en rygpude, giver du dig selv bedre betingelser for at opretholde en god og hensigtsmæssig stilling.

Det gælder naturligvis også, når du skal spise, se tv eller bare sidde ned. Lige så snart du sætter dig ned, er du i risiko for at falde ind i en uhensigtsmæssig stilling. Derfor kan det være en god idé at indtænke rygpuder i alle dine sidde- og sovestillinger, hvis du døjer med rygproblemer.

Hvis du oplever problemer med din ryg, er det også vigtigt, at du sover i en korrekt stilling. Faktisk kan du risikere at forværre dine problemer, hvis du sover i uhensigtsmæssige stillinger om natten. Derfor er der også mange, der har prøvet at vågne op med ondt, eller hold i, ryggen. Det kan du undgå, når du sover med en rygpude, der er designet til understøttelse under søvnen.

Hvad er en siddepude?

En siddepude er, som navnet også afslører, en pude, som du kan sidde på. Det der adskiller siddepuden fra andre siddeunderlag, er, at den aflaster og understøtter din krop. Af den grund er der også mange, der kalder siddepuden for en medicinsk siddepude.

Hvis du døjer med nogle fysiske skavanker, kan du have stor glæde af en siddepude. Med siddepuden kan du bedre sidde korrekt og behageligt. På den måde minimerer du generne fra de eventuelle skavanker, som du måtte have.

Dig som lider af fysiske skavanker, skal være opmærksom på, at de ikke bliver forværret. Derfor kan en siddepude også have en vis forebyggende effekt, så du undgår, at gamle skavanker genopstår – eller forværres.

Fordele ved en siddepude

Siddepuder har evnen til at forme sig efter din krop. Oftest består denne type puder af enten fast gel eller memoryskum. Når puden tilpasser sig efter din krop, vil du få en langt bedre, og mere optimal, støtte. Derfor er siddepuder et fantastisk valg for dig, der måtte døje med forskellige fysiske skavanker. For eksempel rygproblemer.

Forskellige mennesker har forskellige behov, når det kommer til siddepuder. Derfor findes der også flere varianter af puden. Blandt andet kan du vælge mellem følgende typer:

  • Siddepuder til brug under kørsel i bil
  • Halebens puder
  • Siddepuder af gel

Det er ikke usædvanligt, at nogle mennesker vælger at anskaffe sig flere forskellige siddepuder. På den måde har de forskellige siddepuder til forskellige aktiviteter, så de altid kan udvælge den pude, der giver dem den bedste støtte.

Kombinér både siddepude og rygpude

Hvis du ikke ved, om du skal vælge en siddepude eller rygpude, behøves du heldigvis ikke vælge. I mange tilfælde giver det nemlig god mening at tilvælge begge dele. Puderne har hver deres fordele og egenskaber. Derfor komplementerer de også hinanden på fineste vis.

En rygpude sætter du, som nævnt i ryggen. En siddepude sidder du derimod på. Derfor kan du også sagtens bruge begge puder på samme tid. Det kan især være en fordel for dig, der måtte døje med diverse fysiske skavanker. Med begge slags puder kan du nemmere opnå en siddestilling, der er ergonomisk. På den måde kan du bedre holde dine fysiske skavanker i skak.

Hvis du tidligere har haft fysiske skavanker, som nu er gået væk, er det også vigtigt, at du er opmærksom på at holde dem nede. Her kan den rette kombination af ryg- og siddepuder også hjælpe dig.

Ligesådan er der også mange, der vælger at bruge puderne forebyggende. Hvis du for eksempel har meget stillesiddende arbejde, kan puderne forhindre dig i at falde hen i en dårlig siddestilling. På den måde kan du muligvis undgå at opleve deciderede skader og lidelser.

Det er en god idé at afprøve dine puder sammen, hvis du gerne vil bruge begge dele. Puderne skal matche til hinanden, hvis du skal have det optimale ud af dem. Det kan du enten gøre i butikken. Eller du kan få dem sendt hjem til dig. Når du får tilsendt varer fra en webshop, har du nemlig 14 dages returneringsret. Derfor kan du sagtens nå at afprøve puderne, og eventuelt sende dem tilbage, hvis de ikke passer til dig.

Menu
Top